Preskoči na glavno vsebino

Novice

Mobilna prodaja v drugem četrtletju v porastu

Novo poročilo družbe IBM Retail Online Index (maloprodajni spletni indeks), ki ga izvajajo z analizo spletnega maloprodajnega sektorja s pomočjo orodij v računalniškem oblaku, za drugo četrtletje ugotavlja porast mobilne prodaje in padec prodaje, povezane z družbenimi mediji. Spletni maloprodajni trgovci so zabeležili 15-odstotno rast, ko je šlo za nakupe iz mobilnih naprav. Na drugi strani pa je prodaja, ki je izvirala iz družbenih medijev, padla za 20 odstotkov.

IBM Retail Online Index je del pobude modrejše trženje (Smarter Commerce). Zadnje poročilo sledi objavi Ameriškega statističnega urada (U.S. Department of Commerce’s Census Bureau) o padcu v maloprodajnem sektorju, ki se je v juniju zmanjšal za 0,5 odstotka glede na mesec poprej. IBM Retail Online Index vključuje dejanske tržne podatke, pridobljene iz analitičnih orodij, ki jih IBM ponuja maloprodajnim trgovcem, ter vpoglede, pridobljene iz orodij, kot so IBM Social Sentiment Index – orodje za napredno analitiko in obdelavo naravnega jezika, s katerim je mogoče analizirati izjemno velike količine podatkov iz družbenih medijev. Kombinacija obeh vrst orodij omogoča najbolj točen in trenuten posnetek stanja v spletni maloprodaji.

Zadnja analiza stanja spletne maloprodaje je odkrila nekaj trendov, ki so še posebej pomembni za vse direktorje marketinga, vodje spletnih trgovin in ljudi, ki se ukvarjajo s podporo strankam. Potrošniki so v drugem četrtletju pokazali, da vse bolj sprejemajo mobilno nakupovanje za svoje, saj je ta način prodaje glede na prejšnje četrtletje porastel za 14 odstotkov in zdaj dosega že več kot 15 odstotkov celotne spletne prodaje. Kljub vlaganjem v družbene medije pa maloprodajni trgovci beležijo padec na tem področju. Eden od razlogov za ta padec je neusklajenost med tržniki in direktorji informatike, saj postaja ta način prodaje vse bolj tehnološko zahteven. Na drugi strani pa potrošniki za svoje nakupe uporabljajo vedno več kanalov.

Več: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38349.wss