Preskoči na glavno vsebino

Novice

September v znamenju rešitev za industrije

IBM Slovenija z letošnjim Ključem do rešitev odpira vrata v svetove industrij. Priznani IBM-ovi strokovnjaki, poslovni partnerji in stranke bodo predstavili najnaprednejše poslovne in IT rešitve za različne industrije, med drugim za telekomunikacije, energetiko, finance, finančne trge, maloprodajo, distribucijo itd. Predstavitve bodo podkrepili s številnimi primeri dobrih praks iz uglednih svetovnih in slovenskih podjetij, ki razkrivajo bogate izkušnje podjetja IBM na področju rešitev za industrije, strankam pa prinašajo občutno konkurenčno prednost.

Na prvem dogodku, Dan za modrejše telekomunikacije, energetiko in oskrbovalne službe, ki bo potekal v torek, 11. septembra, bodo IBM-ovi strokovnjaki razpravljali o izzivih, s katerimi se srečujeta telekomunikacijska in energetska industrija. Ti so številni in raznovrstni, saj se osebna komunikacija razvija na čisto nov način, podnebne spremembe, vedno višje cene energije in tehnološki napredek pa so preoblikovali miselnost potrošnikov. Ti postajajo vse bolj ozaveščeni, zato je nadvse pomembno, kako jih naslavljati.

Pred nove izzive je, kot posledica trenutnih razmer v svetovnem gospodarstvu, postavljen tudi finančni sektor. Finančni strokovnjaki se ukvarjajo z vprašanji, kako dosegati standarde, obvladovati tveganja in poslovati v koraku z novodobnimi pristopi, kakršen je družabno poslovanje. Odgovore na ta in druga vprašanja bo ponudil dogodek Dan za finance in finančne trge, ki se bo odvijal v sredo, 12. septembra, in v ospredju katerega bodo analitične in aplikativne rešitve za finančni sektor. IBM-ovi strokovnjaki bodo skupaj s poslovnimi partnerji predstavili tudi smernice razvoja do leta 2015, način, kako uporabiti sodobno arhitekturo v bančni in zavarovalniški industriji, rešitve za obvladovanje tveganj itd.


Zadnji dogodek v sklopu Ključa do rešitev, Dan za modrejše oskrbovalne verige, distribucijo in maloprodajo, bo potekal v četrtek, 13. septembra. Trgovci v proizvodnji, distribuciji, oskrbovalnih verigah in maloprodaji morajo za uspešno poslovanje uporabljati več kanalov hkrati, da dosežejo potrošnike. Pri tem jim morajo zagotoviti natanko to, kar si želijo, tam, kjer si želijo, in takrat, ko si želijo. To nikakor ni lahka naloga, zato je potrošnikom nujno potrebno zagotoviti modrejšo nakupovalno izkušnjo. Na dogodku bodo udeleženci skozi predstavitve in primere dobrih praks prisluhnili, kako se trgovci prilagajajo svetu neštetih znamk in spletnih platform, dosegajo integracijo spletne in fizične trgovine ter upravljajo s podatki o dobaviteljih in potrošnikih.

Več: ibm.com/si/kljucdoresitev