Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM poganja novo spletno tržnico podjetja SHOP.CA

SHOP.CA, največja spletna tržnica v Kanadi, uporablja IBM-ovo programsko opremo za napredno analitiko, s katero se želi še bolje povezati s kupci, zgraditi pripadnost skupnosti, povečati lojalnost in kupcem pričarati edinstveno nakupovalno izkušnjo. Gre za programsko opremo iz IBM-ove pobude modrejše trženje (Smarter Commerce).

Spletna tržnica SHOP.CA ponuja nekaj milijonov izdelkov v 26 kategorijah, v katere so razvrščeni izdelki številnih prodajalcev. Tržnica omogoča Kanadčanom enostaven dostop do nacionalnih in mednarodnih blagovnih znamk, brezplačno poštnino, brezplačno vračanje izdelkov in pošiljanje prek meje brez dodatnih stroškov. SHOP.CA vključuje zelo močan sistem za gradnjo lojalnosti kupcev, ki kupcem tako pri nakupu kot pri spletni aktivnosti, ki vodi k nakupom, prinaša točke (SHOP.CA rewards dollars). Kupci te točke prejmejo denimo pri pošiljanju povezave do priljubljenega izdelka prijateljem ali ob objavi pisne ali videorecenzije izdelka na Facebooku ali Twitterju.

Pri SHOP.CA so izbrali IBM-ovo tehnologijo kot osnovo za njihovo e-trgovino, ki bo poganjala tako samo spletno trgovino kot tudi katalog izdelkov vseh prodajalcev in program SHP.CA Rewards. IBM bo poskrbel tudi za analitiko o obnašanju in interakciji kupcev na spletni strani ter zgodovino njihovih nakupov in iskanja. Ti podatki bodo spletni tržnici dali vpogled v priložnosti za doseganj kupcev z izbrano vsebino in personaliziranimi ponudbami po okusu posameznega kupca prek družbenih medijev ali mobilnih naprav. IBM-ova raziskava med več kot 2000 Kanadčani kaže, da ljudje pri spletnih nakupih najbolj zaupajo nasvetom prijateljev in družine, a se počasi veča tudi zaupanje v nasvete maloprodajnih trgovcev.

V okviru dogovora bo IBM spletnega trgovca SHOP.CA oskrbel s programsko opremo Coremetrics Web Analytics, ki jo bodo ponujali v oblaku in prek platforme IBM WebSphere Commerce Professional.

Več: www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38269.wss