Preskoči na glavno vsebino

Novice

IDC: IBM z največjim tržnim deležem na področju poslovne programske opreme za družabna omrežja

IBM je objavil, da ga je analitska hiša IDC pri analizi globalnih tržnih deležev ponudnikov programske opreme za gradnjo družabnih platform za leti 2009 in 2010 uvrstila na prvo mesto.

Pri IDC ocenjujejo, da je globalna vrednost trga programske opreme za družabne platforme v letu 2010 pomenila več kot 500 milijonov ameriških dolarjev, kar je za 31,9 odstotka več kot leto prej. Po mnenju analitikov naj bi vrednost tega trga do leta 2014 zrasla na dve milijardi dolarjev. Gre za IDC-jevo drugo analizo tega trga in IBM je drugo leto zaporedoma vodilni ponudnik. Uporaba družabnih omrežij in medijev narašča tudi v poslovnem svetu. Po podatkih IBM-ove globalne CIO-študije iz leta 2011 kar 55 odstotkov direktorjev informatike načrtuje naložbe v orodja za sodelovanje in družabna omrežja, da bi tako povečali konkurenčnost svojih organizacij v prihodnjih nekaj letih. Kar 77odstotkov direktorjev razmišlja o spremembi notranjih procesov sodelovanja v prihodnjih treh do petih letih.

Družabne platforme in družabni mediji se uveljavljajo kot vodilni tehnološki trend v poslovnem svetu predvsem zato, ker podjetja prepoznavajo, da ljudje (stranke, zaposleni, poslovni partnerji in dobavitelji) iščejo načine za lažje sodelovanje in izmenjavo podatkov. IBM-ova programska oprema za družabna omrežja, vključno z IBM Connections, prinaša orodja, kot so skupnosti, forumi, wikiji in blogi, ter nove funkcionalnosti, kot so napredna družbena analitika, kar daje uporabnikom možnost, da razširijo svoja omrežja s priporočenimi ljudmi glede na predhodne povezave in sorodnost interesov. IBM Connections je na voljo kot klasična programska oprema ali kot storitev v oblaku.

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/34855.wss