Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM: Raziskava razkriva, da se tržniki soočajo s tehnološko dilemo, ko gre za doseganje mobilnih in povezanih potrošnikov

IBM-ova raziskava na področju marketinga in trženja je pokazala, da morajo direktorji marketinga in direktorji informatike združiti moči, če se želijo povezati z današnjimi potrošniki prek novih kanalov, kot so mobilne naprave in družabna omrežja. Kar 60 odstotkov tržnikov namreč kaže na svojo lastno neusklajenost z oddelkom informatike kot največjo oviro pri vzpostavljanju povezave z današnjimi potrošniki.

Med tržniki, ki svoja podjetja štejejo med najuspešnejša, je kar 51 odstotkov takih, ki pravijo, da je njihov odnos z oddelkom IT-odličen, kar je za 10 odstotkov več kot pri drugih podjetjih. Ena glavnih novih ugotovitev kaže, da se zdaj, ko so tržniki usvojili mobilno oglaševanje, njihova pozornost usmerja korak dlje od kuponov s popusti in se pripravljajo na izvajanje mobilnega marketinga, ki potrošnike doseže na njihovih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih. Kar 34 odstotkov vprašanih pravi, da nameravajo v manj kot 12 mesecih začeti objavljati mobilne oglase. To je najvišji zabeležen odstotek nove marketinške taktike v petletni zgodovini raziskave.

Skupno ima kar 46 odstotkov sodelujočih podjetij tudi mobilno različico spletne strani, 45 odstotkov jih ima lastne mobilne aplikacije. Medtem ko mobilni prodajni kanali lepo uspevajo, tržnikom manjka splošen konsenz o tem, kako uporabiti družabne medije, kar vodi v eksperimentiranje s temi prodajnimi kanali. Tako jih v preostanku leta 26 odstotkov načrtuje uvajanje lastne aplikacije na priljubljenih družabnih omrežjih, 24 odstotkov jih načrtuje vključevanje vsebin uporabnikov v njihove projekte na družabnih omrežjih in 23 odstotkov jih načrtuje objavljati oglase na družabnih omrežjih ali izmenjevati povezave v oglasnih elektronskih sporočilih in spletnih straneh. V raziskavi IBM State of Marketing 2012 je sodelovalo več kot 350 tržnikov iz različnih panog po svetu.

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38084.wss