Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM, Notre Dame in Emnet pomagajo mestu South Bend pri zmanjševanju onesnaževanja

IBM je objavil, da mesto South Bend, četrto največje mesto v ameriški zvezni državi Indiana, uporablja IBM-ovo programsko opremo v obliki storitve Intelligent Operations Center (IOC) for Smarter Cities, s katero prenavlja in upravlja vodovodni sistem, ohranja javno zdravje in zagotavlja večstomilijonske prihranke.

Univerza Notre Dame pomaga mestu z raziskavami in zgodnjim razvojem sistema, ki bo pomagal proaktivno upravljati kanalizacijo v mestu. Gre za eno največjih težav, povezanih z viri pri mestih po vsem svetu. South Bend se podobno kot številna druga mesta po svetu sooča s staranjem svojega kanalizacijskega in vodovodnega sistema ter z njim povezanimi težavami pri zagotavljanju varovanja zdravja in ohranjanju okolja. Kar 60 odstotkov vode za domačo porabo je namenjene urbanim okoljem. Samo v ZDA je več kot 800 mest, ki se soočajo z reševanjem tovrstnih infrastrukturnih izzivov, pri čemer so skupni stroški ocenjeni na kar 65 milijard dolarjev.

IBM-ova storitev IOC for Smarter Cities je v sodelovanju z lokalnim partnerjem, družbo Emnet, korenito izboljšala sposobnost mestnih oblasti v South Bendu, ko gre za napovedovanje morebitnih izlivov onesnažene vode. Rešitev je tako pomagala pri varovanju prebivalcev in okolja, saj so se zaradi boljšega načrtovanja že v prvem letu izlivi onesnažene vode ob večjih deževjih zmanjšali za 23 odstotkov, izlivi ob suhem vremenu pa so skoraj popolnoma preprečeni (namesto 27 izlivov so imeli le enega). Nov sistem je omogočil povečanje zmogljivosti hrambe in transporta v vodovodnem sistemu, obenem pa se je mesto izognilo stroškom za naložbe v infrastrukturo v višini 120 milijonov dolarjev. South Bend, ki šteje več kot 500 tisoč prebivalcev, je tako prvo mesto na svetu, ki svoj vodovodni sistem upravlja v oblaku IBM SmartCloud.

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38153.wss