Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM pospešil pobudo Modrejše računalništvo, da bi strankam pomagal pri obvladovanju velikih količin podatkov

IBM je objavil, da je še pospešil svojo pobudo Modrejše računalništvo (Smarter computing), saj je predstavil širok nabor izboljšav svojih sistemov za hrambo podatkov in drugih tehničnih računalniških sistemov, ki so motor sistemov za obvladovanje velikih količin podatkov (tako imenovana big data). Gre tako za izboljšave na področju zmogljivosti kot na področju učinkovitosti.

V okviru svoje aktualne pobude je IBM objavil nov strateški pristop k načrtovanju upravljanja infrastrukture za hrambo podatkov, ki bo omogočal večjo avtomatizacijo, več informacij o delovanju sistema ter večjo zmogljivost ključnih sistemov za hrambo podatkov in programskega paketa Tivoli Storage Productivity Center. Obenem je družba objavila svojo prvo ponudbo, ki vključuje programsko opremo, pridobljeno v začetku leta z nakupom podjetja Platform Computing. Ta ponudba je namenjena širšemu krogu večjih podjetij, saj jim bo pomagala pri uporabi tehničnega računalništva, da bodo dosegali hitrejše rezultate z aplikacijami, ki zahtevajo znatne računalniške vire za obdelavo vedno večjih količin podatkov.

Z uporabo tehnik, kot so virtualizacija, reduplikacija, avtomatizirano vzpostavljanje ravni in katalogizacija, lahko IT kar za 50 odstotkov skrajša čas, ki je potreben za dodeljevanje prostora, ter stroške, povezane s hrambo podatkov za 20 odstotkov. IBM je zato razvil pristop modrejša hramba (Smarter Storage) in obenem predstavil izboljšave nekaterih glavnih izdelkov, kot so IBM Storwize V7000 in IBM System Storage SAN Volume Controller (SVC). Obema je dodal stiskanje podatkov v realnem času. V nasprotju s tradicionalnimi sistemi za hrambo podatkov, ki stiskajo podatke samo v času zmanjšane aktivnosti sistema ali podatke, do katerih se dostopa redko, oba omenjena sistema omogočata do 80-odstotno stiskanje 'aktivnih' podatkov, kar poveča zmogljivost sistema do petkrat. Obenem je IBM izboljšal podporo gručam, kar pomeni, da lahko sistemi Storwize V7000 zdaj podvojijo svojo zmogljivost na 960 diskov oziroma 1,4 petabajtov. IBM je izboljšal tudi zmogljivost drugih izdelkov: IBM System Storage DS3500, IBM Tape System Library Manager (TSLM), IBM Linear Tape File System (LTFS) Storage Manager ter IBM Tivoli Storage Productivity Center (TPC).

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37920.wss