Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM z novimi naprednimi storitvami SmartCloud širi globalne zmogljivosti računalniškega oblaka

Podjetja pri zagotavljanju konkurenčne prednosti vse bolj prepoznavajo transformacijsko moč računalništva v oblaku. IBM je predstavil nadgradnjo svojih storitev SmartCloud Services in objavil nova partnerstva ter stranke, ki dokazujejo, da je SmartCloud vodilna oblačna platforma za poslovno rabo.

IBM je v zadnjem času zaznal hitro rast portfelja SmartCloud. Danes njegove računalniške storitve v oblaku beležijo izjemne številke: več kot milijon uporabnikov poslovnih aplikacij uporablja IBM Cloud, v zadnjem letu je bilo več kot 100 milijard transakcij v oblaku, 4,5 milijona transakcij je vsak dan opravljenih znotraj IBM Cloud in še bi lahko naštevali. Podjetja izkoriščajo storitve SmartCloud predvsem zato, da se širijo na nove trge, omogočijo zaposlenim mobilno delo in učinkoviteje razvijajo poslovne aplikacije. Paul Loftus, direktor oddelka IBM Global Technology Services, pravi, da podjetja računalniški oblak vse bolj prepoznavajo kot priložnost za inovativnost, ki bo prinesla dolgoročnejšo prednost na trgu, in ne zgolj kot orodje za povečanje učinkovitosti in zmanjševanje stroškov.

Najnovejši primeri rabe IBM-ovega oblaka segajo od razvoja aplikacij do sodelovanja v zdravstvu, in kar je še posebno zanimivo: uporabe poslovne programske opreme ERP v oblaku. V podjetju Ogilvy & Mather so denimo uporabili SmartCloud kot platformo za SAP. Rešitev, ki je prednastavljena in zahteva minimalne resurse za vzdrževanje, vključuje celotno produkcijsko okolje SAP.

IBM je obenem objavil tudi novosti v portfelju IBM SmartCloud: SmartCloud Enterprise 2.1 je prenovljena ponudba infrastrukture kot storitve (infrastructure-as-a-service IAAS), ki omogoča hiter zagon nove storitve, je robustna in se lahko uporablja v obstoječih zasebnih oblakih in v tradicionalni infrastrukturi. SmartCloud Enterprise + je upravljano, varno in produkciji namenjeno okolje, ki omogoča največjo možno zmogljivost in dostopnost. Na voljo je v Severni Ameriki in Evropi in vključuje migracijske storitve, ki omogočajo hiter ter enostaven prehod iz klasičnega zunanjega najema (outsourcing) v računalniški oblak.

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37752.wss