Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM Slovenija bo z Zaposlitvenim izzivom zaposlil invalida

IBM Slovenija bo prihodnji teden že drugič sodeloval v projektu Zaposlitveni izziv, ki poteka pod okriljem Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in Združenja Manager. Projekt je namenjen spodbujanju zaposlovanja brezposelnih oseb in drugih iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih, ki so bili izbrani v okviru medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit. Med njimi je tudi IBM Slovenija.

Tokratni Zaposlitveni izziv bo nekaj posebnega, saj bo to prvi izmed doslej izvedenih izzivov, na katerem se bo zaposlila brezposelna invalidna oseba. IBM Slovenija bo tako na delovno mesto za administrativno podporo v prodaji zaposlil invalida za obdobje najmanj enega leta. Z zaposlitvijo invalidne osebe IBM Slovenija potrjuje zavezanost korporacije IBM k družbeno odgovornem delovanju ter v skladu z internim programom Različnost (angl. Diversity) spodbuja zaposlovanje in razvoj skupin, ki so v družbi pogosto diskriminirane, med njimi tudi invalidov.

Zaposlitev bo potekala na drugačen, interaktiven način – s tekmovanjem. Izbranim kandidatom bo IBM Slovenija na dnevu odprtih vrat v ponedeljek, 11. junija 2012 predstavil problemsko nalogo, kandidati pa bodo na podlagi prejetih informacij pripravili predlog rešitve. Izbrana komisija bo izmed vseh nalog izbrala zmagovalno. Sklepni dogodek Zaposlitvenega izziva bo v četrtek, 14. junija 2012 v IBM Innovation Center Ljubljana, na njem pa bodo generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje Lučka Žižek, Sonja Šmuc iz Združenja Manager in generalni direktor IBM Slovenija Roman Koritnik slavnostno razglasili zmagovalca Zaposlitvenega izziva in bodočega IBM-ovca.

Projekt Zaposlitveni izziv je pomemben tudi s širšega družbenega vidika, saj prinaša nove priložnosti za zaposlitev vsem tistim, ki so pri Zavodu za zaposlovanje prijavljeni kot brezposelni oz. ki so iskalci zaposlitve, podjetju pa omogoča pridobitev kakovostnih novih sodelavcev. IBM Slovenija je prvič sodeloval v Zaposlitvenem izzivu septembra 2011, ko je zaposlil novo sodelavko na delovno mesto asistentke v IBM Innovation Center Ljubljana.

Več o Zaposlitvenem izzivu: http://www.ess.gov.si/za_medije/dogodki/dogodek?aid=299