Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM kupuje podjetje Tealeaf Technology, s čimer bo tržnikom pomagal pri ustvarjanju izjemne digitalne izkušnje

IBM je objavil zavezujoč dogovor o nakupu podjetja Tealeaf Technology, vodilnega ponudnika programske opreme za analitiko izkušnje strank, ki organizacijam pomaga pridobivati informacije in se hitreje odzivati na potrošniške trende na digitalno spremenjenem trgu. Podjetji finančnih podrobnosti prevzema nista razkrili.

Nakup podjetja Tealeaf Technology morajo potrditi le še regulatorni organi in naj bi se zaključil v drugem četrtletju tega leta. IBM s tem dogovorom širi svojo pobudo Modrejše trženje (Smarter Commerce), saj dodaja sposobnosti za kakovostno analitiko, ki direktorjem prodaje in trženja, vodjem spletnih trgovin ter ljudem, ki skrbijo za podporo strankam, zagotavlja takojšnje samodejne vpoglede v spletno nakupovalno izkušnjo ne glede na to, ali gre za spletni nakup ali nakup z mobilno napravo. Posledično lahko organizacije pridobijo koristen vpogled, ki jim omogoča izboljšanje podpore strankam, preoblikovanje uporabnosti spletne strani, posameznikom prilagojene marketinške aktivnosti in povečanje deleža nakupov glede na obisk.

Potrebe po zagotavljanju enostavne mobilne nakupovalne izkušnje so za direktorje prodaje in trženja vse bolj kritične, saj naj bi po različnih ocenah (na primer raziskava družbe BuddeComm) globalna spletna prodaja v letu 2014 dosegla bilijon dolarjev, medtem ko naj bi mobilna prodaja dosegla 200 milijard do leta 2015. Podjetja se danes soočajo z izzivom, kako zadovoljiti potrebe, ki jih ustvarjajo hitro spreminjajoči se nakupovalni vzorci njihovih strank. Tak nov trg od podjetij, ki želijo biti konkurenčna, zahteva izjemno odzivnost na obnašanje strank. Tealeaf ponuja celoten paket programske opreme za upravljanje izkušnje strank, ki omogoča beleženje in analizo interakcij strank s spletno trgovino. Te rešitve bodo še razširile vodilni položaj družbe IBM na področju modrejšega trženja.

Več o pobudi Modrejše trženje najdete na naslovu: www.ibm.com/smarterplanet/us/en/smarter_commerce/overview/ (US)