Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM: Rast spletnega in mobilnega nakupovanja tudi v prvem četrtletju

Po navedbah družbe IBM je maloprodajna panoga v ZDA ponovno zabeležila rast spletnega in mobilnega nakupovanja v prvem četrtletju leta 2012. IBM-ovo orodje za analitiko, ki deluje v računalniškem oblaku in izračunava IBM-ov maloprodajni spletni ekonomski kazalnik, je pokazalo, da se je v marcu 2012 mobilna prodaja povečala za 13 odstotkov, spletna pa za več kot 6 odstotkov.

Poročilo sledi nedavni novici ameriškega statističnega urada pri ministrstvu za trgovino, ki je objavil svojo oceno za maloprodajni trg in prehrambne storitve za prvo četrtletje leta 2012. Ocena kaže, da je maloprodajni trg v marcu glede na februar zrasel za 0,8 odstotka. Glede na enako obdobje v preteklem letu je bila rast 6,5-odstotna, v celotnem prvem četrtletju pa je glede na enako obdobje lani maloprodajni trg zrasel za 6,4 odstotka. IBM-ov maloprodajni spletni ekonomski kazalnik je razkril neka pomembnih trendov, ki še posebno zadevajo vodilne tržnike, vodje spletnih trgovin in ljudi v oddelkih za podporo strankam. Najbolj opazen je nadaljnja rast mobilne prodaje, ki je dosegla že 13,3 odstotka spletne prodaje, kar je dvakrat toliko kot v enakem obdobju lani.

Spletni ekonomski kazalnik je pokazal tudi na povečan pozitiven odnos do ključnih dejavnikov uspešne izkušnje digitalnega nakupa. Potrošniki so namreč vedno bolj optimistični, ko gre za enostavnost, izkušnjo in skupno vrednost spletnega nakupovanja. Vrednosti vseh teh dejavnikov so se glede na leto prej povečale. Poročilo je pokazalo tudi, da podjetja vse bolj analizirajo družbene medije in tako spremljajo, kaj si potrošniki mislijo o njih.

Več na http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37610.wss (US)