Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM bo pomagal malim in srednje velikim podjetjem pridobiti veščine na področju družabnih medijev

IBM je objavil širitev globalne pobude za pridobivanje veščin, s katero želi strankam in poslovnim partnerjem omogočiti izobraževanje na področju izkoriščanja orodij in tehnik na področju družabnih medijev, da prek teh pokažejo svoje znanje, ustvarijo nove poslovne priložnosti ter spletejo interaktivnejše vezi s svojimi kupci.

IBM tako nadaljuje naložbe v svoje stranke in poslovne partnerje po vsem svetu. Osemtedenski tečaj o družabnih medijih (Social Media Boot Camp) je na voljo IBM-ovim poslovnim partnerjem, da bodo ti dobili znanje in veščine, potrebne za uspešno izkoriščanje družabnih medijev, in začeli debato o svojih blagovnih znamkah. Pobuda omogoča IBM-ovim partnerjem in strankam osebni dostop do inštruktorjev, ki bodo zastavili merljive cilje za gradnjo družabne prenikavosti.

Posebej prilagojen učni program je načrtovan za organizacije, ki želijo postati bolj suverene in učinkovite pri svojih marketinških ter prodajnih aktivnostih. Z uporabo orodij in tehnik družabnih omrežij se udeleženci naučijo integrirati družabna omrežja v svoje dnevne poslovne aktivnosti. Po mnenju Eda Abramsa, podpredsednika pri IBM Midmarket Business, danes v poslovnem svetu še ne poznamo celotne moči konceptov, ki so spremenili načine, na katere se danes povezujemo in komuniciramo v zasebnem življenju. Ko gre za povezovanje z zaposlenimi, poslovnimi partnerji ali strankami, imajo podjetja na voljo nešteto priložnosti za izkoriščanje družabnih medijev in orodij, s tem pa nove možnosti za sprejemanje poslovnih odločitev ter doseganje novih trgov. Tržne raziskave (Borrell Associates) kažejo, da se bo poraba sredstev, ki jih mala in srednje velika podjetja vlagajo v družabne medije, v letu 2012 skoraj podvojila. Skoraj dve tretjini teh podjetij trenutno že tržita ali promovirata svoje izdelke in storitve prek družabnih medijev, a večina se še vedno spopada s tem, kako te napore spremeniti v pravo poslovno vrednost.

Več o pobudi IBM Social Media Boot Camp najdete na naslovu https://www-304.ibm.com/partnerworld/wps/servlet/ContentHandler/pw_com_smb_social_media_boot_camp (US).