Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM predstavil IBM PureSystems – osnovo za novo dobo računalništva

IBM je naredil novo korak v napredno, enostavnejšo dobo računalništva saj je predstavil novo kategorijo »ekspertnih integriranih sistemov«. Gre za družino integriranih sistemov IBM PureSystems, kjer je prvič vgrajeno ekspertno znanje pridobljeno z več deset letnimi izkušnjami pri upravljanju IT infrastrukture za deset tisoče strank v 170 državah.

Ekspertni integrirani sistemi IBM PureSystems so rezultat dvo-milijardnih naložb v raziskave in razvoj ter v nakupe podjetij in njihovih tehnologij v zadnjih štirih letih. Gre za doslej prvi takšen primer integriranja vseh elementov v IT, tako fizičnih kot virtualnih. Novi sistemi ponujajo alternativo današnjemu modelu uporabe IT v poslu, kjer številni med seboj ločeni in neusklajeni sistemi zahtevajo izjemne napore za namestitev in vzdrževanje. Organizacije se danes soočajo z izzivom kako najti dovolj sredstev za inovacije in naložbe v IT, ko gre 70 odstotkov ali več samo za vzdrževanje obstoječe infrastrukture. Posledično je dve tretjini projektov IT zaključenih preko roka in z višjimi stroški kot sprva pričakovano.

Podporo sistemom IBM PureSystems je potrdilo že več kot 600 ponudnikov IT po vsem svetu. Ti IBM-ovi partnerji bodo svojim strankam v bodoče bistveno poenostavili IT, saj bodo IT sistemi enostavnejši za upravljanje, cenovno ugodnejši in bolj varni. IBM bo svojim partnerjem, ki se ukvarjajo predvsem s prodajo opreme, pomagal spremeniti poslovni model saj bodo s pomočjo IBM PureSystem postali ponudniki rešitev. Ponudniki upravljanih storitev (MVP) bodo s IBM PureSystems lahko povečali nabor svojih strank, saj bodo svoje storitve ponudili tudi srednje velikim in majhnim podjetjem.

Ob predstavitvi družine IBM PureSystems je IBM predstavil tri glavne napredke, ki kažejo, da se res napoveduje nova doba za IT v organizacijah, ki bo slednjim omogočila rezanje stroškov in nadležne kompleksnosti povezane z upravljanjem informacijske infrastrukture.

Sistemska zasnova »Scale-In«: Z IBM PureSystems je IBM predstavil nov koncept v sistemski zasnovi, ki integrira strežnike, sisteme za hrambo in omrežne sisteme v visoko avtomatizirano napravo, ki je enostavna za uporabo. Ti sistemi omogočajo večjo gostoto – v primerjavi z nekaterimi drugimi sistemi družbe IBM omogočajo izvajanje podvojenega število aplikacij in s tem podvojijo računalniško moč na kvadratni meter računalniškega centra.

Vzorci ekspertnega znanja (Patterns of expertise): IBM je v IBM PureSystems prvič vključil tehnologije in ekspertno znanje skozi edinstveno programsko opremo, ki omogoča sistemom samodejno opravljanje osnovnih, a časovno zahtevnih nalog kot so konfiguriranje, nadgradnje in upravljanje aplikacijskih zahtev. Trenutno je poleg vzorcev, ki so jih pripravili strokovnjaki IBM, pripravljenih že več kot 150 takšnih vzorcev- pri njihovi pripravi je sodelovalo več kot 125 ponudnikov storitev (ISV) iz vsega sveta.

Pripravljenost na oblak (Cloud Ready integration): Vsi sistemi IBM PureSystems so že v osnovi pripravljeni na računalništvo v oblaku in organizacijam omogočajo hitro in »samopostrežno« vzpostavitev zasebnih oblakov, ki jih je enostavno mogoče prilagajati potrebam in zmanjševati ali povečevati zmogljivosti.

Prva dva modela družine IBM PureSystems - PureFlex System in PureApplication System – bosta strankam na voljo še v tem četrtletju, oddelek IBM Global Financing bo strankam ponudil tudi zelo prilagodljive pogoje financiranja. IBM PureSystems podpirajo procesorje POWER in Intel.

Več informacij: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37400.wss (US)