Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM izpeljal nakup podjetja DemandTec, s katerim širi svojo pobudo Modrejše trženje

IBM je objavil zaključek nakupa podjetja DemandTec, s katerim še dodatno širi svojo pobudo Modrejše trženje (Smarter Commerce), saj v portfelj rešitev dodaja programsko opremo za računalništvo v oblaku, s katero bo pomagal podjetjem do večje dobičkonosnosti s pomočjo merljivega načrtovanja cen, promocij in zalog.

Pobuda Modrejše trženje, ki jo je IBM sprožil marca 2011, prinaša programsko opremo in storitve, ki strankam pomagajo pri preoblikovanju poslovnih procesov, s čimer se lahko hitreje odzivajo na spremenljive zahteve strank v današnjem digitalnem trgu. Širjenje teh zmožnosti v računalniškem oblaku omogoča organizacijam trenuten dostop do potrošnikovih podatkov, kar pomeni takojšnjo donosnost naložbe.

Podjetje DemandTec ponuja programsko opremo za analitiko v obliki storitve v oblaku, ki organizacijam pomaga izboljšati optimalno zastavljeno ceno, promocijo in izdelek v okviru širšega konteksta poslovnega trženja (maloprodaja, izdelki za široko porabo ipd.). Posledično lahko podjetja prepoznajo nastajajoče trende in spoznanja o kupcih, s čimer lahko bolje prilagajajo odločitve o ceni, promociji in zalogah. Menedžer, ki skrbi za določeno produktno skupino, lahko s hitro analizo potrošniških trendov, denimo v sodelovanju z maloprodajo, prepozna elastičnost cene in nastavi konkurenčnejšo ceno, s katero dosega boljši poslovni izid. DemandTec dodatno širi tudi portfelj družbe IBM na področju SaaS (programska oprema v obliki storitev), saj v IBM-ov portfelj SaaS dodaja možnost naročniške ponudbe. Približno 350 zaposlenih v podjetju DemandTec se bo zdaj pridružilo skupini za programsko opremo IBM Software Group.

Več informacij: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36780.wss