Preskoči na glavno vsebino

Novice

Več kot tisoč šol svoje diplomante uči o IBM System z

IBM je objavil, da 1067 šol po vsem svetu prepoznava pomembnost obvladovanja tehnologij osrednjega računalništva (mainframe), kot je IBM System z, pri iskanju zaposlitve v večjih organizacijah. Ta mejnik je posledica dejstva, da organizacije danes pogosteje iščejo kadre, ki obvladajo nove prebojne tehnologije, potrebne za obvladovanje podatkovno intenzivnega sveta, v katerem živimo.

Te šole, ki jih najdemo v 66 državah, od ZDA do Kitajske in Indije, zdaj poučujejo predmete ter ponujajo laboratorijsko delo na tehnologiji IBM mainframe. Program z imenom IBM System z Academic Initiative omogoča šolam uporabo lastne strežniške infrastrukture ali brezplačen dostop do virov, ki jih ponuja IBM prek inovativne tehnologije računalništva v oblaku. Program omogoča oddaljen dostop do programske opreme drugih ponudnikov, ki teče na osrednjih računalnikih IBM System z, kar profesorjem omogoča prikaz širše palete programskih rešitev za System z. Model računalništva v oblaku daje šolam dostop do virov kjerkoli in kadarkoli. Za šole to tudi pomeni, da jim ni treba skrbeti za lastno infrastrukturo na svoji lokaciji samo zato, da bi študentom omogočili stik s komercialnimi sistemi, kot je osrednji računalnik IBM.

Skupek znanja o poslovnih računalniških sistemih in praktičnih izkušenj postaja vse pomembnejši, saj lahko dobro razumevanje prebojnih tehnologij, ki so podlaga za modrejše računalništvo, pomaga študentom v konkurenčnem globalnem okolju. Podjetja namreč iščejo strokovnjake s tega področja, ki bodo lahko centralizirali vire IT in vpeljali hitrejše, varnejše in modrejše računalniške sisteme.

Več o pobudi System z Academic Initiative najdete na: www.ibm.com/university/systemz