Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM Watson obiskal tudi Stanford in UC Berkeley

IBM je tokrat organiziral Watsonov simpozij na univerzi Stanford in kalifornijski univerzi Berkeley. Že pred časom je tak simpozij organiziral skupaj s poslovno šolo Harvard (Harvard Business School) in Sloan School of Management na MIT. Dogodek je namenjen združevanju nekaterih najbolj bistrih akademikov v razmišljanju o tem, kako uporabiti napredno analitiko podobno tej, ki poganja IBM Watson, pri spreminjanju načina 'poslovanja' sveta.

V okviru simpozija bodo timi študentov iz Stanforda in UC Berkeley preizkusili svoje znanje proti IBM Watsonu v igri Jeopardy!. Pred tem bodo obiskovali predavanja o znanosti, ki poganja edinstveno sposobnost računalniškega sistema Watson: odgovarjanje na vprašanja, zastavljena v pogovornem jeziku. S tem, ko bo tehnologije Watson postala bolj dostopna in običajna, bodo današnji študenti potrebovali nove veščine. Kot bodoči vodje v različnih panogah in podjetniških podvigih bodo morali združiti poslovne veščine ter znanje z naprednimi analitskimi tehnikami, če bodo želeli uspešno konkurirati na svetovnem trgu.

Stanford in UC Berkeley že vrsto let sodelujeta z družbo IBM, ko gre za znanstvene raziskave na področju nanotehnologije, spintronike, relacijskih zbirk podatkov, sistemov za hrambo podatkov, varnega računalništva, uporabniških izkušenj, naslednje generacije računalniških platform in iskanja, teoretičnih osnov računalniške znanosti, velikih količin podatkov (big data), analitike ter projektov, povezanih s pobudo Modrejši planet.

Več informacij lahko najdete na: www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36013.wss