Lees verder

Nieuws

IBM onderzoek: sterke groei in online verkoop; verdubbeling van verkoop via smartphone of tablet

Uit een recent gepubliceerde IBM analyse blijkt dat de online retailsector in de Verenigde Staten in december 2011 met 7,5 % gegroeid is ten opzichte van december 2010. Deze groei volgt op een nog succesvollere maand november die sterke groeicijfers liet zien ten opzichte van vorig jaar, met name op Black Friday en Cyber Monday, de uitverkoopdagen na Thanksgiving.

Overige conclusies over het Amerikaanse online koopgedrag:

  • 13,4 % van de online aankopen gebeurde via een mobiele telefoon of tablet, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar
  • Mobiele aankopen werden vooral gedaan vanaf een Apple device, zoals een iPhone (5,2%) of iPad (4.3%). Android staat op de derde plaats (4,1%).

Groot-Brittannië laat vergelijkbare cijfers zien. In december 2011 was de groei van de online retail-sector daar ruim 5% (5,4) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. November was een nog betere maand met een stijging van maar liefst 21,5% op 28 november en 30% op 5 december vergeleken met deze dagen in 2010. Bijna 13% (12,9) van de aankopen in december gebeurde met een mobiele telefoon of tablet; een stijging van 186,5% ten opzichte van 2010. Toen gebeurde 4,5% van alle aankopen via een mobiel apparaat.

De volledige onderzoeksresultaten kunt u hier (link buiten invloed van ibm.com) vinden.