Nieuws

Navigatie primaire tab
 1. 25.06.2014

  Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor promotieonderzoek Bart Jansen

  Minister Jet Bussemaker van OCW heeft vandaag de Christiaan Huygens wetenschapsprijs uitgereikt aan Bart Jansen voor het promotieonderzoek dat hij uitvoerde aan de Universiteit Utrecht. “Met zijn werk kunnen we in de nabije toekomst berekeningen veel sneller uitvoeren. Los van de wetenschappelijk waarde, levert dat de maatschappij aanzienlijke besparingen op qua tijd, geld en effectiviteit,” aldus juryvoorzitter Ronald Cramer.

 2. 20.05.2014

  IBM and KPN Bring the Stadium Experience from the Field to the Second Screen for Football Fans

  IBM and leading Dutch telecommunications provider KPN have developed a mobile app to engage fans in new ways. The app integrates real-time, virtual experiences on a mobile device allowing users to participate in activities such as watching a live football game from multiple angles, voting for ‘Man of the Match,’ monitoring the scores of concurrent matches, and ordering food and beverages.

 3. 29.01.2014

  SaaS-onderzoek: verschuiving van kostenbesparing naar concurrentievoordeel zichtbaar

  Uit IBM onderzoek onder meer dan 800 beslissers in de IT en de business blijkt dat bijna de helft van de organisaties die gebruik maken van Software as a Service (SaaS) – bovenop kostenbesparingen - een concurrentievoordeel terugkrijgen. SaaS-voorlopers blijken intensiever samen te werken via social business tools, hun klantervaring te verbeteren en hun time-to-market te versnellen.

 4. 17.01.2014

  IBM investeert 1,2 miljard dollar in wereldwijde cloudinfrastructuur

  IBM kondigt vandaag aan te investeren in een enorm netwerk aan datacentra dat alle continenten beslaat. Deze nieuwe cloudinfrastructuur geeft organisaties meer keuzevrijheid in de huisvesting van belangrijke bedrijfsdata. Klanten krijgen hiermee meer flexibiliteit, transparantie en controle over hun databeheer en de migratie naar de cloud. IBM opent 15 nieuwe datacentra waarmee het totaal op 40 komt te liggen. Met de investering is een bedrag van 1,2 miljard dollar gemoeid, en beschikt IBM op elk continent over vier of meer datacentra.

 5. 15.01.2014

  Battlefield 4 gamers overgezet naar IBM Softlayer cloudomgeving

  Dankzij de gamesindustrie is cloudtechnologie definitief de huiskamer binnengedrongen. Miljoenen mensen gamen vandaag de dag real time via de cloud met tegenstanders die ze nog nooit hebben ontmoet, en die zich vaak duizenden kilometers verderop bevinden.

 6. 17.12.2013

  IBM onthult vijf innovaties: binnen vijf jaar is elk apparaat in staat om te leren

  Amsterdam, 17 december 2013: Binnen vijf jaar is elk apparaat om ons heen in staat om te leren. Dat onthult IBM vandaag in de jaarlijkse "IBM 5 in 5" (#ibm5in5), een lijst van innovaties die de volgende vijf jaar de manier waarop mensen werken, leven en met elkaar omgaan zullen veranderen.

 7. 06.12.2013

  IBM tekent contract ter waarde van 1,3 miljard dollar met Dexia en andere grote financiële instellingen in Europa om hun ICT-infrastructuur te bouwen en te beheren

  Brussel – 6 december 2013: IBM (NYSE:IBM) kondigt vandaag aan dat het tot een akkoord is gekomen met Dexia (Euronext: DEXB) en verschillende grote financiële instellingen* in Europa over het uitbouwen en beheren van hun ICT-infrastructuur dat eerder door Associated Dexia Technology Services (ADTS) werd gemanaged. Als gevolg van dit akkoord krijgt IBM de controle over ADTS, dat een IBM onderneming wordt genaamd Innovative Solutions for Finance (ISFF). De nieuwe onderneming heeft contracten afgesloten ter waarde van 1,3 miljard dollar, voor een periode van zeven jaar. IBM wil met ISFF nieuwe markten aanboren door een cloudinfrastructuur te implementeren en de efficiëntie van de bestaande ICT-infrastructuur te optimaliseren.