Vissza a kezdőlapra

Hírek

Alapításának 15. évfordulóját bővítéssel ünnepli az IBM Nemzetközi Szolgáltató Központja Székesfehérváron

180 új munkatárs csatlakozott a vállalathoz a nyáron; az elmúlt két és fél évben közel 450 fővel növekedett a dolgozók létszáma

Székesfehérvár, 2012. szeptember 13. – Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának 2010-ben megkezdett létszámbővítése Székesfehérváron. Az IBM Data Storage Systems az elmúlt két és fél évben folyamatosan fejlesztette az Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló egység kapacitásait: közel 450 új munkatárs csatlakozott a vállalathoz ebben az időszakban – ebből 180 idén nyáron. A 15 évvel ezelőtt alapított szolgáltató központ különleges helyet foglal el az IBM globális hálózatában: mindössze nyolc hasonló létesítmény működik az egész világon.

1,5 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházással növelte kapacitásait az IBM Data Storage Systems idén nyáron: 180 munkatársat vettek fel a vállalat székesfehérvári szolgáltató központjába. A kapacitásbővítés 2010-ben kezdődött, az elmúlt két és fél évben közel 450 fővel növekedett a dolgozói létszám. A beruházást lezáró nyári munkaerő-felvételhez az IBM 370 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

  • Az IBM 1997 óta működteti Székesfehérváron stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. A központ – az IBM Delivery Center Central Europe – biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat. Az itt dolgozó magasan képzett munkatársak európai és észak-amerikai ügyfeleket szolgálnak ki. Munkájukhoz legalább két idegen nyelv ismerete szükséges, az angol mellett az olasz, spanyol, francia, portugál, lengyel, orosz, finn és a norvég a legfontosabb.

Az IBM a növekvő piacok igényeit szem előtt tartva a világ minden táján folyamatosan bővíti szolgáltatási kapacitásait, az 1997 óta működő fehérvári központ fejlesztése is része e globális stratégiának. Az új irodák és munkaállomások felépítését követően tavaly decemberben az összes akkor tervezett pozíció betelt, de idén nyáron további bővítés vált lehetővé.

A bővítés az ügyféltámogatás hatékonyságát szolgálja, a fejlesztéssel a magasabb szintű, komplex feladatok kezelésében is erősít a vállalat. Az IBM ügyfelei gyorsabb, gördülékenyebb kiszolgálás mellett optimalizálhatják számítástechnikai rendszereiket, napi munkájukhoz okos megoldásokat hívhatnak segítségül. Az IBM Magyarország az elmúlt 76 év alatt a hazai tudásalapú gazdaság egyik legnagyobb szereplőjévé és munkaadójává vált, a fehérvári bővítés újabb fontos állomás a vállalat regionális jelenlétének erősítésében. Az IBM mindössze nyolc hasonló központot üzemeltet az egész világon.

  • A létszámbővítés ünnepi lezárására a kormány és az önkormányzat képviselőit is meghívta a vállalat. Szijjártó Péter, a miniszterelnöki kabinet államtitkára a Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón kiemelte: "A magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll. Stratégiai partnerként tekintünk azokra a külföldi tulajdonú vállalatokra, amelyek magyar embereknek adnak munkát és ezzel magyar családok megélhetését biztosítják. Kiszámítható, befektetésbarát gazdasági környezet kialakításával, a bürokratikus terhek csökkentésével, valamint az adórendszer egyszerűsítésével támogatjuk és ösztönözzük az újabb beruházásaikat, fejlesztéseiket."

„Az IBM a világon mindenütt keresi a tehetséges, jól képzett, lelkes fiatalokat – itt Székesfehérváron is megtaláltuk őket.” – fogalmazott Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója. „76 éve működünk Magyarországon, ez alatt fontos és szoros kapcsolatokat építettünk az oktatás, az ipar és az üzleti élet szereplőivel. Büszkék vagyunk hazai partnereinkre, azokra a cégekre és vállalkozásokra, akik ötleteikkel és innovatív megoldásaikkal minket is inspirálnak. Ők is részei az IBM egyre szorosabb kötelékekkel megerősített hazai kapcsolatrendszerének, itt Magyarországon.” – zárta a sajtótájékoztatót a vezérigazgató.

További információ:
Tornóczky Gabriella
Kommunikációs vezető
Marketing & Communications
IBM Hungary
Tel: +36 1 382-5508
Mobil: +36 20 823-5486
e-mail: tornoczky@hu.ibm.com