Vissza a kezdőlapra

Hírek

Üzleti intelligencia okostelefonon és tableten

Új trendek és megoldások az IBM Pénzügyi Fórumán

Budapest, 2012. május 9. – Megbízható elemzésekre és előrejelzésekre nemcsak a bankoknak, biztosítóknak van szükségük, más iparágakban is szeretnének a jövőbe látni a vezetők. Sokan közülük „szakember” segítsége nélkül, maguk állítják össze üzleti elemzéseiket – például saját mobiltelefonjukon. Az üzleti intelligenciában rejlő új lehetőségekről beszéltek az IBM szakértői és vendégei a szerdai pénzügyi fórumon, ahol a vállalat legújabb, okostelefonra és táblagépre fejlesztett üzleti alkalmazását is bemutatták.

Az üzleti veszélyek és lehetőségek kifürkészése, a döntések következményeinek modellezése ma már nemcsak a banki és biztosítási szektorban, de az államigazgatásban vagy éppen a tele-kommunikációban is elsőrendű kérdés. Üzleti intelligenciára (Business Intelligence, röviden BI) mindenkinek szüksége lehet, aki át akarja látni szervezetének működését, ismerni szeretné a piaci trendeket, tudni akarja kik a nyereséget hozó ügyfelek. A vállalati BI megoldásokat kiegészítik a különböző kockázatkezelő alkalmazások, amelyek számszerűsítik a kockázati tényezők hatását, így a menedzsment időben fel tud lépni azok ellen. A kockázatkezelő eszközök elterjedt alkalmazására a pénzügyi szférában elsősorban a törvényi előírások, szabályozások adnak magyarázatot, másutt a veszteségek minimalizálására használnak ilyen technológiát a piaci szereplők.

Bővül a piac

A Gartner elemzése szerint 2010-ről 2011-re 15%-kal bővült a BI globális piaca. Az idei évre 8,9%-os növekedés várható Magyarországon, miközben az általános IT kiadások csökkennek. Ha figyelembe vesszük, hogy a kockázatkezelési célú BI alkalmazások ma már a katasztrófák – árvíz, vörösiszap – vagy más nem várt események – mobil hálózat leállás, áramlopás – nyomán keletkező károk megelőzésére is jól használhatók, feltételezhető, hogy a BI iránti növekvő kereslet egy része már új ágazatok felől jelentkezik.

A vezér is felhasználói élményre vágyik

Az első igazán korszerű BI megoldások tíz évvel ezelőtt jelentek meg, a fejlesztők a piac igényeit követve azóta is folyamatosan tökéletesítik a rendszereket. A teljesítmény, hatékonyság fokozása mellett egyre inkább az ergonomikusabb, könnyen kezelhető, kézre álló megoldásokra törekednek a fejlesztők. Ma már az üzleti intelligenciával szemben is elvárás az eddig inkább csak a fogyasztói termékeknél figyelembe vett felhasználói élmény vagy esztétikum, de új igényként jelentkezik a korlátlan hozzáférés is. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően már okos telefonon, tableten is készíthetők egészen bonyolult, összetett üzleti intelligencia elemzések.

Elemzések a zsebben

Az IBM szerdán tartott pénzügyi fórumán e globális trendekről és itthon is érzékelhető hatásukról, valamint az IBM üzleti intelligencia (Cognos) termékcsalád legújabb fejlesztéseiről beszéltek az előadók, közben a vállalat legújabb mobil eszközökre fejlesztett BI megoldását is megismerhette a közönség. Az IBM széles körben használt Cognos megoldását a z IBM egyik üzleti partnere adaptálta okos telefonra és tabletre, a Magyar Telekom menedzsmentje számára. A rendszer „önkiszolgáló” üzemmódban működik, a vállalat vezetői informatikus támogatása nélkül, saját mobileszközükre telepített dashboardon, azaz műszerfalon, hívhatnak le jelentéseket – legyen szó kockázati előrejelzésekről, riportokról vagy éppen adatbányászatról. A grafikailag igényesen kialakított felület, akárcsak egy valódi konzumer alkalmazás, testre szabható, a program, közösségi applikációként, a munkatársakkal közösen is használható.

„Az IBM pénzügyi vezetők körében végzett felmérése szerint a vállalatok potenciális teljesítményüknek akár 30%-át is elveszíthetik a nem megfelelő teljesítmény menedzsment következtében. Az IBM komplex üzleti intelligencia megoldásai e veszteségek elkerülésében segíthetnek.” – nyilatkozott Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója az eseményt követő sajtótájékoztatón. Az IBM az elmúlt hét évben több mint 14 milliárd dollárt fordított üzleti intelligenciára, 10 000 tanácsadó, 7 500 technikai szakember dolgozik az alkalmazások fejlesztésén és adaptálásán. A technológiát megalapozó elméleti kutatások a világ legnagyobb magánkézben lévő matematikai laborjában zajlanak.


További információ:
Tornóczky Gabriella
Kommunikációs vezető
Marketing & Communications
IBM Hungary
Tel: +36 1 382-5508
Mobil: +36 20 823-5486
e-mail: tornoczky@hu.ibm.com