Vissza a kezdőlapra

Hírek

Fogyatékosság-barát Munkahely díj az IBM Magyarországnak

Márciusban átadták a Salvia Vita Alapítvány Fogyatékosság-barát Munkahely díjait. Az elismerést olyan vállalatok és szervezetek kapják, melyek külön figyelmet szentelnek a fogyatékos munkavállalók ügyének, ez a szándék saját gyakorlatukban is megmutatkozik. A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az alapítvány közösen adta át.

Idén kilenc szervezetet tüntettek ki, közöttük az esélyegyenlőség kérdését a kezdetektől kiemelten kezelő IBM Magyarországot. Az elismerés mellé egy kis logo is jár, amely a vállalat hivatalos felületein üzeni a fogyatékos munkavállalóknak, hogy várja jelentkezésüket, és minden tekintetben felkészült fogadásukra.

Az IBM-nél átgondolt, komplex humánerőforrás rendszer támogatja a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek integrációját a közösségbe. A vállalat külön szakértői csoportot állított fel, és belső eljárásokat rögzített a speciális igényű munkaerő befogadására. „Nemcsak saját kollégáinkat támogatjuk, hanem a fogyatékkal élő fiatal generáció képzését is – fogalmazott Barabás Erika az IBM Magyarország HR vezetője. „Az IBM Akadémiai Partnerség Program keretében felsőoktatási intézményekkel is együttműködünk; kezdeményezésünk célja, hogy minél több fogyatékossággal élő hallgató számára lehetővé tegyük a nyelvtanulást, javítsuk versenyképességüket, elhelyezkedési esélyeiket a munkaerő-piacon.”

Az IBM 1914-ben, megalakulása után három évvel, alkalmazott először fogyatékossággal élő munkatársat, 1953-ban külön nyilatkozatban deklarálta a diszkrimináció mentességet. Az anyavállalat hagyományait az IBM Magyarország is átültette gyakorlatába, a cég szakértőkkel, társadalmi szervezetekkel, állami intézményekkel közösen kutatja, hogyan lehet megtalálni, megszólítani és támogatni azokat, akik egy nyitott légkörű, befogadó szervezetben szeretnék kiteljesíteni karrierjüket.

A vállalat minden tekintetben akadálymentes környezetet biztosít dolgozóinak. A fizikai akadályok megszűntetése mellett (dedikált parkolóhelyek, csúszásgátló szőnyegek, széles ajtók, különleges kialakítású mosdók) megfelelő infokommunikációs eszközökkel segítik a speciális igényű munkatársakat. Az IBM számos pozícióban támogatja az otthoni munkát, ehhez megfelelő infrastruktúrát is biztosít. Az Accessible Workplace Connection nevű alkalmazáson keresztül minden kolléga maga igényelhet munkavégzését segítő eszközöket. A fogyatékossággal élő dolgozók személyes ügyeinek intézésére külön szakértői csapat áll rendelkezésre.

„Bízunk benne, hogy a Fogyatékosság-barát Munkahely Díj tovább erősíti a bizalmat vállalatunkkal szemben, az elismerést jelképező kis logo mind több fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű pályázót bátorít majd, hogy kapcsolatba lépjen velünk.” – tette hozzá a vezető a díj átvételekor.

További információ:
Tornóczky Gabriella
Kommunikációs vezető
Marketing & Communications
IBM Hungary
Tel: +36 1 382-5508
Mobil: +36 20 823-5486
e-mail: tornoczky@hu.ibm.com