Älypuhelin on tulevaisuudessa teknisen asiantuntijan silmät ja korvat

IBM:n Mobile maintenance, repair and operations (MRO) -mobiilijärjestelmä tuo asiantuntijan kentällä työskentelevän insinöörin avuksi ratkomaan ongelmatilanteita. Tulevaisuudessa suurten teollisuuskoneiden asiantuntija pystyy johtamaan korjaustöitä mobiililaitteensa avulla.

Suurten koneiden huolto- ja korjaustoimenpiteet ovat aina tähän päivään asti merkinneet suuria kuluja ja vaatineet asiantuntijan kutsumista paikan päälle. Pahimmassa tapauksessa asiantuntijaa joudutaan konsultoimaan etänä puhelimitse. Etäyhteyden päässä työskentelevä on taas riippuvainen muiden avusta saadakseen oikeanlaisen näkymän tai tarvittavan tiedon kohteesta. Lisäksi kommunikointi tiimin kesken on haastavaa.

Kehitteillä olevan MRO-järjestelmän välityksellä asiantuntija saa puhelimeensa tiedot tiimiensä sijainneista sekä haluamansa näkymän ja äänimaailman ohjaamalla robottikäsivarsiin asennettuja kameroita ja mikrofoneja. Halutessaan hän voi heijastaa samalla menetelmällä projektorikuvaa seinälle tai tuoda tiimiläisten työpöytänäkymään vaikkapa CAD-piirustuksia tai ohjeita älypuhelimestaan. MRO:n avulla älypuhelimeen voidaan myös tuoda tietoja huolto-ohjeista tai käytettävissä olevista laitteista ja niiden sijainneista hyödyntämällä Quick Response -kooditekniikkaa. Augmented reality -teknologia mahdollistaa erilaisten kiinnostavien paikkatietojen (POI) tuonnin mobiililaitteen näkymän päälle.

Uusi järjestelmä havainnollistaa sitä, miten toimintatapoja voidaan muuttaa hyödyntämällä uuden sukupolven mobiiliratkaisuja ja näin lisätä kilpailukykyä. IBM on kehittänyt MRO-mobiilijärjestelmää yhteistyössä Sheffieldin yliopiston Advanced Manufacturing Research Centre -tutkimuskeskuksen kanssa.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40923.wss

Video ja kuvamateriaalia aiheesta Internetissä: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pc2HywlRODE www.flickr.com/photos/ibm_research_zurich/

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä: www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä: http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa: www.facebook.com/ibmfinland