IBM tuo sähköpostin sosiaalisen liiketoiminnan aikakaudelle

IBM laajentaa IBM Connections -sosiaalisen liiketoiminnan ohjelmistoratkaisuaan siihen integroituvalla sähköpostilla. IBM Notes and Domino Social Edition 9 yhdistää sähköpostin, viestintä- ja yhteistyötyökalut sekä sosiaaliset verkostot muuttaen perinteisen sähköpostin luonnetta sosiaalisen liiketoiminnan aikakaudelle sopivaksi.

Sähköpostilla on edelleen vakaa asema yrityksen viestintävälineenä. Päivittäin lähes 800 miljoonaa työntekijää lähettää ja vastaanottaa 116 miljardia sähköpostiviestiä. Vastaavasti Facebookin kautta lähtee 2,5 miljardia ja Twitteristä 400 miljoonaa postausta päivässä. Sähköpostin kehitys ei voi kuitenkaan pysähtyä sosiaalisen liiketoiminnan aikakaudella. IBM:n viimeisimmät tutkimukset osoittavat sosiaalisen median käytön ja siihen liittyvien sosiaalisen liiketoiminnan ratkaisujen lisääntyvän voimakkaasti seuraavien 3-5 vuoden aikana.

IBM:n Notes and Domino Social Edition 9 luo läpinäkyvyyttä yli yritysten sisäisten rajojen nopeuttaen innovointia ja lisäten tuottavuutta. Työntekijän on mahdollista lukea sähköpostinsa, jakaa sisältöjä, selata blogeja ja seurata muiden edistymistä projektissa aktiviteetti streamin välityksellä samasta Notes-näkymästä. IBM Notes and Domino Social Edition 9:ssä on myös kattava mobiilituki eri mobiilialustoille, näin työntekijät pääsevät käsiksi sisältöihin mobiililaitteillaan. Myös Microsoft Outlookin käyttäjät voivat integroitua jaettuihin tiedostoihin, yhteisöihin ja muihin sosiaalisen liiketoiminnan toiminnallisuuksiin IBM:n sosiaalisen integraattorin avulla ja tuoda näin sisältöjä suoraan Microsoft Outlook -ohjelmaan.

"Social Business tänään on paljon muutakin kuin työvälineet. Se on tykkäysten muuttamista liiketoimintahyödyiksi, älykkäämmän työyhteisön luomista sosiaalisuuden ja tiedonjakomahdollisuuksien avulla ja poikkeuksellisen hyvien asiakaskokemusten saavuttamista. Raja vapaa-ajan ja työajan välillä hämärtyy entisestään, minkä huomioimme kehitettäessä omia ratkaisujamme", sanoo IBM Suomen Social Business -liiketoiminnan vetäjä Annika Nevaste.
IBM:n sosiaalisen liiketoiminnan tuoteperheeseen kuuluu myös laajempi valikoima tuotteita aina sosiaalisen verkoston ratkaisuista analytiikkaan ja sosiaalisten sisältöjen hallintaan. Lisätietoja IBM:n sosiaalisen liiketoiminnan ratkaisuista löydät osoitteesta: www.ibm.com/press/socialbusiness.

Voit osallistua keskusteluun sosiaalisesta liiketoiminnasta Twitterissä hashtagillä #socbiz ja seurata @IBMSocBiz.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa: www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40699.wss

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä: www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä: http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa: www.facebook.com/ibmfinland