Suoraan sivulle

Uutiset

IBM tutkimus: selainten kautta tehdyt kohdennetut verkkohyökkäykset tietoturva-asiantuntijoiden huolena

IBM X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk -raportti valmistunut

Selainten haavoittuvuudet ja lisääntyneet hyökkäykset lisäävät huolta muun muassa sosiaalisen median tietoturvasta, kertoo IBM:n X-Force -tietoturvayksikön julkaisema IBM X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk -raportti. Lisäksi huolta aiheuttavat hyökkäysten kohteena olevat uudet alustat ja mobiililaitteet. Puolaan avattava IBM:n tietoturvakeskus keskittyy torjumaan raportissa esitettyjä uhkia.

Erityisesti haittaohjelmat ja vahingollinen verkkotoiminta ovat jatkaneet raportin mukaan kasvuaan. Trendinä jatkuvat tarkoin kohdennetut hyökkäykset. Niiden kohteiksi valikoituvat tietyt henkilöt, jotka ohjataan luotetulle, mutta haittakoodilla saastutetulle sivulle hyödyntämällä selainten tietoturva-aukkoja. Lisäksi SQL-tartunnat sekä Macceihin kohdistuvat tietoturvauhat ovat IBM X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk –raportin mukaan yleistyneet.

Myös mobiililaitteisiin kohdistuvat tekstiviesti- tai pikaviestihuijaukset ovat raportin mukaan kasvava huolenaihe. Oman haasteensa mobiilitietoturva-asioihin tuo suosiotaan kasvattava omien mobiililaitteiden käyttäminen työpaikalla.

IBM X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk –raportti kertoo uhkien lisäksi myös edistysaskelista tietoturva-asioissa. Tuotetoimittajat paikkaavat tietoturva-aukkoja aiempaa ripeämmin. Myös pdf-formaatin haavoittuvuudet ovat raportin mukaan vähentyneet huomattavasti, mitä ilmeisimmin Adoben Reader X –julkaisun mukana tulleen sandbox-teknologian ansiosta.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38915.wss

Lataa X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk –raportti osoitteesta:
www-03.ibm.com/security/xforce/
Lisätietoja IBM:n tietoturvaratkaisuista osoitteessa:
www.ibm.com/security


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
www.facebook.com/ibmfinland

Yhteystiedot

IBM
Viestintäosasto
p. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Sisällön selaus

Linkkejä

Linkkejä (US)