Suoraan sivulle

Uutiset

IBM valjastaa iPhonen keräämään tietoja vesistöjen tilasta

Creek Watch julkaistiin Applen matkapuhelimille

IBM:n kehittämän Creek Watch -sovelluksen avulla Applen matkapuhelinten käyttäjät voivat nyt helposti tarkkailla ja havainnoida vesistöjen tilaa.

Applen matkapuhelimille suunniteltu maksuton ja helppokäyttöinen Creek Watch -sovellus pyytää käyttäjää ottamaan kuvan kohteena olevasta vesistöstä puhelimen kameralla ja vastaamaan kolmeen yksinkertaiseen kysymykseen. Esitetyt monivalintakysymykset pyytävät arvioimaan vesistön virtausnopeutta, veden määrää ja roskaisuutta. Annetut tiedot siirtyvät matkapuhelimesta reaaliaikaisesti palvelinkeskukseen, jossa ne tallentuvat tietokantoihin. Eri maiden viranomaiset ja muut vesistöjen kunnosta kiinnostuneet tahot voivat tietokantaan tallentuneiden tietojen avulla halutessaan seurata vesistöjen tilaa ja tukea vesistöjen kestävää kehitystä.

”CreekWatch-sovellus on hyvin samantyylinen kuin VTT:n kehittämä EnviObserver-palvelu, jonka avulla voi tarkkailla ympäristöä Nokian matkapuhelimilla. Molemmissa hankkeissa yhdistyy ns. ihmissensori-ajattelu, jossa ihmiset voivat tehdä erilaisia havaintoja ympäristön tilasta siellä missä he joka päivä liikkuvat”,kommentoi IBM:n innovaatiojohtaja Ville Peltola.

Creek Watch -sovellus on ladattavissa Applen App Storesta. Sen toivotaan lisäävän ihmisten tietoisuutta ympäristöstään.

Laajempi englanninkielinen tiedote.


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
www.facebook.com/ibmfinland

Yhteystiedot

IBM
Viestintäosasto
p. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Sisällön selaus

Linkkejä

Linkkejä (US)