Suoraan sivulle

Uutiset

IBM rakentaa Arekille yksityisen työasemapilven

Työeläkevakuutuksen järjestelmäkehittäjä Arek ottaa käyttöön IBM:n työasemapilven. Alkuvuonna 2011 käyttöön otettava IBM:n Desktop cloud -ratkaisu tehostaa erityisesti Arekille strategisesti tärkeän yhteistyökumppaniverkoston hallintaa. Ratkaisu myös parantaa kustannustehokkuutta ja lisää tietoturvaa entisestään.

Yksityisen ja julkisen sektorin eläkevakuuttajien sekä Eläketurvakeskuksen omistama Arek tuottaa ja kehittää kansallisesti merkittäviä eläkejärjestelmiä ja niihin liittyviä palveluita tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa sekä useiden eri järjestelmätoimittajien kanssa. Arekille työskenteleekin samanaikaisesti 150-200 tietojärjestelmäkonsulttia ja sovelluskehittäjää. Ensi vuoden alussa käyttöönotettava IBM:n yksityinen Desktop cloud -ratkaisu tuo näiden ulkopuolisten konsulttien ja sovelluskehittäjien käyttöön standardin ja kustannustehokkaan ympäristön - pilvipalveluna.

Virtualisoitu työasemapilviratkaisu helpottaa laitteistojen ja sovelluksien hallintaa parantamalla Arekin infrastruktuurin ja palveluiden standardointiastetta. Erityisesti ratkaisu helpottaa eri käyttäjäryhmien hallintaa nopeuttamalla mahdollisten muutosten tekoa, esimerkiksi uusien käyttäjien lisäämistä. Kustannustehokkuutta parantaa se, että ratkaisu vähentää tarvetta etänä sekä paikanpäällä annettavalle käyttäjätuelle.
Arek käsittelee paljon luottamuksellisia tietoja. Pilvipalveluiden myötä työasemille ei tallenneta ollenkaan näitä tietoja, vaan kaikki data sijaitsee pilvipalvelukeskuksessa. Näin tietoturva paranee entisestään pienentämällä työasemien ja kriittisen datan varkauksista aiheutuvaa riskiä ja vähentämällä altistumista haittaohjelmille ja viruksille.

"Oman, yksityisen pilvipalveluratkaisun rakentaminen tukee toimintastrategiaamme, sillä haluamme että omat työntekijämme ja yhteistyökumppanimme pystyvät käyttämään samaa ympäristöä sekä välineitä joustavasti ja kustannustehokkaasti. IBM:n pilvipalveluratkaisun avulla kustannustehokkuus paranee ja etäkäyttö on joustavampaa", sanoo Arekin toimitusjohtaja Matti Ylilammi.

”Pilvipalveluissa IT-resursseja kehitetään internetin kaltaisiksi – erittäin skaalautuviksi ja varmakäyttöisiksi. Arekin pilvipalvelu on heidän palomuurinsa sisällä, ja pääsynhallintaan ja tietoturvaan liittyvät asiat ovat edelleen tiukasti heidän omassa hallussaan”, sanoo IBM:n cloud computing leader Tomi Lehikoinen.


Lisätiedot:
IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
www.facebook.com/ibmfinland

Yhteystiedot

IBM
Viestintäosasto
p. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Sisällön selaus

Linkkejä

Linkkejä (US)