Banque BCP versterkt zijn ICT-infrastructuur met IBM PureSystem

Luxemburg, 23 oktober 2013 – IBM (NYSE:IBM) kondigt aan dat Banque BCP, een Portugese bank die al meer dan dertig jaar in Luxemburg is gevestigd, heeft gekozen voor IBM PureSystem om zijn technologische dienstverlening te versterken. Deze oplossing zorgt voor een performante ICT-infrastructuur..

Banque BCP maakt onderdeel uit van de BPCE-groep. De nieuwe hoofdaandeelhouder van Banque BCP, BPLC (Banque Populaire Lorraine Champagne), zal naast de andere aandeelhouders, BCPE IOM (Banque Populaire Caisse d’Epargne International et Outre Mer), Millenium BCP en CELCA (Caisse d’Epargne Lorraine Champagne Ardenne), de relatie met Frankrijk versterken en nieuwe opportuniteiten in Luxemburg aanboren. Banque BCP behoudt een sterke band met Portugal en is een belangrijke geldschieter voor lokale ontwikkelingsinitiatieven voor de meer dan 85.300 Portugezen die in Luxemburg wonen.

Miguel Alves, Information System Manager bij Banque BCP: «Banque BCP vertegenwoordigt een belangrijke economische schakel met Portugal, daarnaast steunen we locale ontwikkelingsinitatieven voor de meer dan 85 300 portugese inwoners in Luxemburg. Dankzij het partnerschap met Millenium BCP, zijn we de tweede grootste privé-bank in Portugal.

In juli 2006 werd de Groupe Caisse d’Epargne met 81.1% e grootste aandeelhouder van Banque BCP in Luxemburg. Banque BCP behoord sinds juli 2009 tot de BPCE Group, een samenwerking tussen Groupes Caisses d’Epargne et Banques Populaires.

In 26 juni 2013 steeg het aandeel van BCPE tot 90%. Deze stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de wil om ook een dienstverlening aan te bieden aan klanten uit de Grand Region Group. Bovendien willen ze ook de band met Frankrijk versterken door nieuwe marktperspectieve aan te bieden aan de 33 100 franse inwoners in Luxemburg en de 76 300 Fransen die in Luxemburg werken.

De bank heeft een waaier aan producten en diensten, gaande van traditionele deposito- en kredietproducten, over bankverzekeringen en cross-selling tot corporate banking. Banque BCP richt zich op consumenten en bedrijven. Banque BCP NV heeft in België en Luxemburg 70 medewerkers en 5 vestigingen – in Esch-sur-Alzette, Ettelbruck, Differdange en Brussel.

Ondanks de beperkte middelen binnen de ICT-afdeling heeft Banque BCP een krachtige en veilige infrastructuur nodig. Miguel Alves, Information System Manager bij Banque BCP, zocht eind 2012 oplossingen voor licenties en de integratie van ICT-omgevingen. De belangrijkste doelstellingen waren hierbij om de effectiviteit van ICT-processen en de dienstverlening te verbeteren. IBM PureSystem helpt Banque BCP om zijn volledige ICT-infrastructuur om te bouwen tot één systeem zonder daarbij de strenge financiële wetgeving in Luxemburg uit het oog te verliezen.

Sinds 2006 neemt Banque BCP intatieven om een Privat Cloud te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van software applicaties en disk operating systems zoals Citrix en Vmware »,verduidelijkt Miguel Alves. « Dit platform heeft vele voordelen, twee in het bijzonder: de dienstverlening naar onze klanten en de verlaging van de kosten.

We gingen op zoek naar een platform dat aan al onze verwachtingen kon inlossen. Uiteindelijk leidde dit ons naar IBM PureSystems Solutions ».

De installatie van het IBM PureFlex-systeem verliep snel. De bank baseerde zich op een IBM Flex System x240 dat gebruik maakt van Microsoft Windows OS. Pure System Enterprise Solution staat in verbinding met het IBM Storwize V7000 disksysteem.

«Pure System Enterprise solution staat in verbinding met IBM Storwize V7000 disk system. Hiermee verzekeren we een hoge prestaties en een krachtig systeem die onze verrichtingen kan ondersteunen, voegt Miguel Alves toe.

Met het IBM PureFlex Enterprise solution-systeem haalt Banque BCP NV een krachtig systeem in huis dat de verkooptakken en de klanten- en werknemerstevredenheid ondersteunt.

Miguel Alves besluit: « De overige twee voordelen van een eengemaakt systeem, is in de erste plaats de verlaagde kosten. Daarnaast is het ook de mogelijkheid om alle toepassingen onder te brengen in het V799 disk systeem ».

Over Banque BCP NV:
Banque BCP is een bedrijf dat gevestigd is op stevige en sociale waarden. Het heeft als missie om een moderne infrastructuur te ontwikkelen die in staat is de belangrijke uitdagingen van het communicatietijdperk aan te gaan en om de tevredenheid van klanten en werknemers te verbeteren.
More information : www.banquebcp.lu