Naar hoofdinhoud

Nieuws

IBM levert blade servers aan de Belgische spoorwegen

IBM sluit een 2 mio EUR raamakkoord met ICTRA (B-Holding)

Brussel, 05 Mei 2011 – IBM (NYSE: IBM) en B-holding, de holding maatschappij boven de NMBS en Infrabel, hebben een raamakkoord gesloten voor het leveren van bladeservers. De volgende vier jaar zal IBM bladeservers leveren aan ICTRA, de ICT Total Solutions Partner van B-holding. Met dit raamakkoord kiest ze resoluut voor IBM als hofleverancier voor haar bladeservers.

B-holding vervangt binnen het raamakkoord haar low-end blades door IBM HS22. De high-end blades worden vervangen door IBM Bladecenter HX5 servers. De onderhandelingen duurde ongeveer 1,5 jaar en resulteerden in een RFP die door B-Holding werd uitgeschreven.

Met de HS22 haalt B-holding het werkpaard van de IBM bladeservers binnen. De IBM HS22 is een veelzijdige en eenvoudig te gebruiken blade die op een flexibele manier ondersteuning biedt aan een brede reeks workloads, inclusief virtualisatie en enterprise toepassingen.

De HX5 is een bladeserver gebaseerd op de gerenommeerde IBM X-Architecture-technologie (eX5) en zorgt voor ongeëvenaarde prestaties voor database en virtualisatie. De HX5 blade biedt een flexibiliteit die tot voor kort ongekend was op x86 servers. Deze IBM dual-socket blade kan niet alleen uitgebreid worden tot vier processoren maar ook met een MAX5 memory blade. Deze geheugenuitbreiding maakt het mogelijk 50% meer workload te draaien met slechts twee processors! Het resultaat is een optimaal servergebruik met meer virtuele machines per systeem, en grotere en snellere databases.

Frederik Dumarey, Windows Competence Center Manager ICTRA, B-Holding: “De IBM blades bieden een excellente basis voor een schaalbare en flexibele infrastructuur . Daarbovenop zijn ze enorm kost-efficient. Van de HX5 kunnen we bv zonder probleem de geheugencapaciteit uitbreiden zonder extra processors te kopen. De bladeservers zijn eenvoudig te gebruiken, te beheren en up te graden via een pay-as-you-grow-systeem. Ze behoren ook tot de meest energie-eficiente servers in hun klasse. Al deze zaken maken ook integraal deel uit van onze Green-IT en marktconforme strategie binnen ons bedrijf.”

Naast de machines levert IBM ook een aantal services. Zo zal IBM het personeel opleiden in diverse takken waaronder installatie & configuratie. Het onderhoud gebeurt door OSIATIS, een Business Partner van IBM. De blades worden ingeschakeld in Windows- en Linux-omgevingen.

Voor meer informatie over IBM Blade servers: IBM Bladecenter
Voor meer informatie over IBM: ibm.com

Social Media

Media Contact
Yves Van Seters
Media Relations IBM Belgium & Luxembourg
T: +32 2 339 21 11
M: +32 478 27 10 33
E: Yvanseters@be.ibm.com
Twitter: @YvesVS