Nieuws

 1. 06.12.2013

  IBM tekent contract ter waarde van 1,3 miljard dollar met Dexia en andere grote financiële instellingen in Europa om hun ICT-infrastructuur te bouwen en te beheren

  Brussel – 6 december 2013: IBM (NYSE: IBM (US) ) kondigt vandaag aan dat het tot een akkoord is gekomen met Dexia (Euronext: DEXB) en verschillende grote financiële instellingen* in Europa over het uitbouwen en beheren van hun ICT-infrastructuur dat eerder door Associated Dexia Technology Services (ADTS) werd gemanaged. Als gevolg van dit akkoord krijgt IBM de controle over ADTS, dat een IBM onderneming wordt genaamd Innovative Solutions for Finance (ISFF). De nieuwe onderneming heeft contracten afgesloten ter waarde van 1,3 miljard dollar, voor een periode van zeven jaar. IBM wil met ISFF nieuwe markten aanboren door een cloudinfrastructuur te implementeren en de efficiëntie van de bestaande ICT-infrastructuur te optimaliseren.

 2. 23.10.2013

  Banque BCP versterkt zijn ICT-infrastructuur met IBM PureSystem

  Luxemburg, 23 oktober 2013 – IBM (NYSE:IBM) kondigt aan dat Banque BCP, een Portugese bank die al meer dan dertig jaar in Luxemburg is gevestigd, heeft gekozen voor IBM PureSystem om zijn technologische dienstverlening te versterken. Deze oplossing zorgt voor een performante ICT-infrastructuur..

 3. 17.09.2013

  Astronoom Michael Garrett wint IBM Faculty Award voor onderzoek naar buitenaards leven

  Amsterdam, 17 september 2013 – IBM (NYSE:IBM) maakt vandaag bekend dat prof.dr. Michael Garrett, directeur van onderzoeksinstituut ASTRON en hoogleraar aan de Universiteit Leiden, de IBM 2013 Big Data and Analytics Faculty Award heeft ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks door IBM uitgereikt ter bevordering van de wetenschap en de samenwerking tussen IBM en topwetenschappers. Garrett heeft de prijs gewonnen voor zijn onderzoek aan de Universiteit Leiden naar algoritmes die gebruikt worden om buitenaardse intelligente levensvormen te kunnen ontdekken.

 4. 11.09.2013

  IBM vervult “WISH” van het Imeldaziekenhuis

  Brussel, 11 september 2013 - IBM (NYSE: IBM) en het Imeldaziekenhuis, een van de belangrijkste zorginstellingen in de provincie Antwerpen, kondigen aan dat zij een overeenkomst hebben getekend voor de implementatie van een applicatie, genaamd “Web Information System for Healthcare (WISH)”, voor ziekenhuizen in België. Dankzij deze toepassing weet het Imeldaziekenhuis de administratieve patiëntengegevens te centraliseren en correct te tariferen. Het facturatieproces wordt tevens geoptimaliseerd.

 5. 27.05.2013

  Kan social software borstkanker de wereld uithelpen?

  Brussel, 27 mei 2013 - Samen met de Universiteit Antwerpen en het IWT, het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, ontwikkelde IBM (NYSE: IBM) een interactief portaal rond de preventie van borstkanker waar vrouwen anoniem en vrijuit informatie rond borstkanker kunnen vinden en uitwisselen. Het portaal heeft tot doel om inzicht te bieden in de manier waarop vrouwen naar informatie over preventie van borstkanker zoeken, hoe ze deze informatie verwerken en hoe deze informatie – en de manier waarop ze aangeboden wordt - in de toekomst kan worden verbeterd.

 6. 16.05.2013

  UCB en IBM willen samen zorg voor epilepsiepatiënten personaliseren

  ARMONK, NY en BRUSSEL – 16 mei 2013 – De eerste fase is afgerond van een project dat de kracht van Analytics gebruikt om zorgverleners te helpen epilepsiepatiënten een meer gepersonaliseerde zorg te bieden. Dat maakten UCB en IBM vandaag bekend. Deze mijlpaal markeert de kritieke eerste stap naar het inzetten van de transformerende kracht van cognitieve informatica, zoals IBM Watson, voor de epilepsiezorg.