Fakta om IBM

Kort om IBM

IBM ble grunnlagt i 1911, og er et av verdens ledende teknologiselskaper. Stadig innovasjon har vært nøkkelen til suksess.

IBMs virksomhet er delt i tre globale enheter: Programvare, maskinvare & IT-systemer, og tjenester. IBM leder utviklingen av ny informasjonsteknologi, og satser på global integrasjon og innovasjon.

IBM har kontorer i 174 land, og over 420.000 ansatte

Samarbeid med våre forretningspartnere gir kundene teknologisk ledende totalløsninger for deres forretningsdrift. Våre kunder er virksomheter av alle størrelser.

Tjenester

IBM Global Services tilbyr tjenester innen drift, rådgivning, systemintegrasjon, strategiutforming, vedlikehold og applikasjonstjenester. Kunden får hjelp til å skreddersy IT-løsninger og til testing og innføring av systemer. Resultatet er IT-løsninger som støtter forretningsprosessene.

Produkter

IBM utvikler og leverer programvare og maskinvare. Produktene oppdateres alltid med det siste av IBMs innovative teknologi, som utvikles i våre laboratorier over hele verden.

IBM er blant verdens største serverleverandører, og er førende i utviklingen av virtualisering, bladservere og flerkjernede mikroprosessorer. Programvare står for en økende del av omsetningen, med produktporteføljene Tivoli, Information Management, Rational, Lotus og WebSphere.

Løsninger

IBM leverer standardiserte løsninger, eller hjelper kunden å sette sammen en ny, integrert løsning basert på den beste teknologien fra markedets leverandører og produkter.

Forskning

IBM investerer årlig seks milliarder dollar i forskning og utvikling ved sine globale forskningssentra. Vi forsker på flere felt, blant annet tjenester, nye kommunikasjonsformer, markedsføring og teknologi.

I 2010 registrerte IBM 5 896 patenter i USA, flere enn noe annet selskap i verden. Forskningen sikrer at IBM er i forkant, og opprettholder posisjonen som verdens ledende teknologibedrift.

Miljø

IBM har jobbet med miljøspørsmål siden 1967. Gjennom Project Big Green.
www.ibm.com/systems/optimizeit/cost_efficiency/energy_efficiency/ (US), lansert i mai 2007, bruker IBM en milliard dollar årlig til miljøformål gjennom interne og eksterne tiltak.
I Norge er IBM en av drivkreftene bak Grønn IT (www.gronnit.no), der IT-bransjen samarbeider for en mer miljøvennlig bransje.

IBMs verdier

  • Engasjement for kundenes suksess
  • Innovasjon som betyr noe - for oss og for verden
  • Tillit og personlig ansvar i alle relasjoner

IBMs mål er fullstendig kundetilfredshet gjennom førsteklasses produkter, løsninger og tjenester.

Fakta om IBM:

  • CEO: Samuel J. Palmisano, siden 2000
  • Grunnlagt i 1911
  • Tok navnet IBM i 1924
  • Åpnet i Norge i 1935
  • Har kontorer i 174 land
  • Fem kontorer i Norge, hovedkontor på Kolbotn utenfor Oslo
  • Har 420.000 ansatte. 800 i Norge